מסך הערפל
הצלחתי סוף סוף לשלב בין שתי האהבות הגדולות שלי – משחקי מחשב וכתיבה. מדי פעם אני כותב ל"העיר" בנושא, וזה כיף גדול. אז הנה הכתבה הראשונה – תהנו.
מסך הערפל
רופא שניזון מעכבישים, שירי ערש לתינוקות זומבים, רוחות רפאים של ילדות, הדמויות במשחקי המחשב לפעמים מבהילות יותר מאלו שבקולנוע. נמרוד דוויק מביא את החשובים שבהם
כל פריק של משחקי מחשב שחצה את גיל 20 זוכר את משחקי הטירה הנאצית למיניהם, או בשמם המקצועי Castle Wolfenstein. חייל בודד, נודד ברחבי טירה ומנסה לחסל נאצים. הטכנולוגיה המוגבלת של שנות ה-80 וגרפיקת ה- CGAהמיושנת, גורמת למשחק להיראות עלוב בסטנדרטים של היום, אבל אז היה מדובר בחוויה מחניקת גרון. זה היה מסוג המשחקים שמשחקים לבד, ספונים מול המחשב שעות על גבי שעות, מזנקים באימה בכל פעם שנביחות שבורות של חיילים נאצים שאגו מתוך כרטיס הקול המצ'וקמק. בשנות ה-80 התגבשה התפיסה שמשחקי מחשב, כמו כל אמנות, צריכים לדעת לספר סיפור. ואם המשחק אמור להעביר את השחקן חוויה, למה לא למתוח את עצביו? כך נולד ז'אנר ה-Survival Horror במשחקי מחשב. הנה רשימה קצרה של המשחקים הבולטים בז'אנר לאורך השנים, המזכירה כי ישנן מיליון דרכים למות מפחד, ואפילו יותר פיקסלים לתאר את זה.
Penumbra – הרפתקת אימה שמקורה בשבדיה. המשחק מגולל את קורותיו של פיליפ, רופא המתאבל על מותם של בני משפחתו. סביב הטרגדיה הזו הולכים ונחשפים סודות אפלים המובילים את פיליפ למכרה נטוש. המכרה מתמוטט עליו ולאחר מספר חודשים של תזונה מעכבישים עמוסי חומרים פסיכו-אקטיביים הוא מאבד את זה לגמרי והשואו מתחיל.
Alone In The Dark – סדרת משחקים ותיקה, שיצאה לראשונה בשנת 1992, ואף זכתה בזמנו בפרס גינס בהיותה משחק האימה התלת ממדי הראשון אי פעם. הפופולריות שלה כה גדולה עד שהיא זכתה לסדרת ספרי קומיקס המבוססים עליה ולשני סרטי קולנוע שזכו לתרגום הישראלי "לבד בחשכה", בראשון בהם שיחק כריסטיאן סלייטר. במוקד המשחקים עומדים קורותיו של בלש פרטי בשנות השלושים של המאה הקודמת, החוקר פרשות אפלות שונות בעולם ומושפע עמוקות מהמיתולוגיה של ה.פ לאבקרפט.
RESIDENT EVIL – אחד המותגים המצליחים ביותר בעולם משחקי האימה. מעל ל-25 משחקים שעליהם התבססו שבעה סרטים (כן, גם אלו עם מילה גוגוביץ'- סדרת "האויב שבפנים" הידועה), שבעה ספרים, ספרי קומיקס שונים ועוד. הדמויות משתנות אבל הריטואל קבוע: חבר יחידת עילית צריך לחדור למבנה או להימלט ממנו, לטהר אותו מהחיות ששוכנות בו הנגועות בוירוס אלים ומסתורי, לגלות סוד אפל, וגם ולשרוד בדרך החוצה.
Hotel 626 – אחד המשחקים החדשים וללא ספק מהמבעיתים שברשימה. המשחק מאפשר לכם לטייל במלון רפאים ולפגוש רוחות וזומבים. מדובר במשחק אונליין חינמי הזמין רק בין שש בערב לשש בבוקר. כדאי להצטייד במיקרופון ומצלמה זמינים משום שכחלק מהחוויה תידרשו לשיר שירי ערש לתינוקות זומבים או לשלוח תמונה של פרצופכם שתזכה לעיבוד קריפי במיוחד. חוויה מלחיצה. (www.hotel626.com )
Nightmare House 2 – איך אפשר בלי לפרגן ליוצרים הישראלים? חבורת We Create Stuff, סטודיו קטן, שאפתני מקומי, יצרה הרפתקת אימה על גבי המנוע של המשחק האקשן הפופולארי 2 HALF LIFE. השחקן מוצא את עצמו מאושפז בבית חולים, ללא שמץ של מושג כיצד הגיע לשם, מלבד זיכרון עמום שרודף אותו אודות נערה בבית רפאים. פרויקט שאפתני שזכה לשלל ביקורות חמות מסצנת מפתחי המשחקים המקומית, ובצדק. להורדה חופשית. (http://nh2.wecreatestuff.com/)
ועוד כמה בקצרה:
Gabriel Knight – סדרת משחקי הרפתקאות בהם השחקן ממלא את תפקידו של בלש, נצר לשושלת לחוקרי תופעות מיסטיות. וודו, אנשי זאב וכל השאר.
Phantasmagoria – מאבני הדרך בתחום משחקי האימה. אמנם הוא יצא ב-1995, אך הוא נודע בזכות אלימות קשה, סצנות GORE ובעיקר היותו המשחק הראשון שהציג סצנת אונס אלימה.
F.E.A.R – משחק יריות בגוף ראשון, בדומה ל-DOOM ואחרים, שזכה לשלל תשבוחות על האווירה המאיימת, על הסיפור והטכנולוגיה החדשנית שמאפשרת זמן תגובה על אנושי כביכול. אך מקדם האימה שמור לדמות ילדת רפאים מטרידה במיוחד הרודפת את השחקן.
DOOM – קלאסיקת האקשן הזו מביאה את מסעו של חייל בודד, חמוש בשלל כלי נשק (בהם גם מסור חשמלי), השוחט מוטציות רצחניות. צרחות, מוסיקה מאיימת והמון דם.
Silent Hill – צוות מפתחים יפני הגה סדרת משחקים שבמרכזה עיירה אמריקאית היושבת על שרידיהם של בית קברות אינדיאני ומחנה שבויים במלחמת האזרחים האמריקאי. קסם שחור, קורבנות אדם, ועלילה מקפיאת דם.
Fatal Frame 2 – עוד משחק יפני מקפיא דם. זוג תאומות יפניות מגיעות לכפר השוכן בין ערפילים, הן מגלות שגורלן קשור במקום ואחת בשניה. זכה בתואר המשחק המפחיד ביותר לשנת 2006.