נחשו מי חזר לעיר?

אחרי שתיקה של תקופת מה שנבעה מעומס תעסוקתי ותחושת יאוש שכתיבת התוכן כאן מעוררת בי, הגיע הזמן להחזיר את הבלוג הזה למרכז העניינים. רק רוצה להזכיר – זכויות אדם ואזרח בישראל, שוויון הזדמנויות, שלטון החוק, סובלנות דתית, סובלנות חילונית, יחסי רוב-מיעוט וכן הלאה. נושאים שנחשבים לשמאלנים באופיים, מוקצים מחמת החירות שהם דוגלים בהם. אולי בעתיד ניתן לבלוג הזה שם יותר גורף, אבל בינתיים הוא עובד מספיק טוב. בכל מקרה, הנה חומר למחשבה לשנה החדשה:

1. שעון החורף – עד מתי פשע חברתי ואקולוגי בהנמקה דתית?!? חתמתם כבר על העצומה? אם לא אתם יכולים לעשות את זה כאן:

http://www.atzuma.co.il/nowinterclock – נכון לכתיבת שורות אלו 220,000 אנשים חתמו על העצומה! אם זו לא תרבות השתתפותית אינטרנטית, אז מה כן?

2. WTF לזמן הקרוב – שביתות בשל העדר תקציבים. אולי זה רק אני, אבל איך זה הגיוני ששנה אחרי שנה תמיד נמצאת איזו סיבה להשבית את הלימודים בתחילת השנה? הנה הכותרת הקטנה שהצליחה לעצבן את החג: לא נמצא תקציב לסייעות בגנים, אז 300 ילדים ישארו בבית בחגים. הכוונה לילדים עם מוגבלויות, נכויות ומחלות. כרגיל האצבעות מושלכות לכל כיוון והפעם האשם הוא "הסחבת". חייבים לאהוב את הביטוי הזה. לכתבה הקליקו כאן

3. מחשבה לקראת יום הכיפורים: מערכת החינוך, הרגיל והגבוה, הולכת וקורסת לאיטה. כל הדו"חות שפורסמו לרגל השנה החדשה מראים כי גם מצב ההשכלה הגבוהה בכי רע, והאוניברסיטאות מדרדרות, וגם מערכת החינוך הולכת פקקט. תוסיפו לזה את הכתבה הגדולה ש-7 ימים פרסם בחג על כך שבתי ספר פרטיים הולכים וצוברים תאוצה, והנה אנחנו עומדים בפני תהום מסוכנת. החינוך הציבורי ומתן הזדמנות הוגנת להשכלה גבוהה הם הדברים החשובים ביותר לצמיחה וההתפתחות כאן. אם אלו יכשלו אנחנו צפויים לשנים ארוכות של דרדור מחשבתי, תרבותי, כלכלי ומה לא. תעשו לעצמכם חסד, תקראו את הכתבות ותעשו חושבים עם עצמכם.

הנה כמה לינקים בנושא: YNET, בריחת מוחות בישראל (המרכז למחקר של הכנסת)